Fakültemiz Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Kenan İLARSLAN’ın, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programları Başkanlığı’nca (BİDEB) yürütülen “2221 Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı” kapsamında Prof. Dr. Paresh Kumar NARAYAN’ın üniversitemizde ağırlanması ve bu süreçte bilgi ve tecrübelerinden yararlanılacak bir dizi etkinlik için yapmış olduğu başvuru kabul edilmiştir.

Prof. Dr. Paresh Kumar NARAYAN’ın yayınları, dünyanın en etkili bilimsel çalışmalarını temsil eden Yüksek Atıf Alan Araştırmalar listesinde ve yayın yılı boyunca en çok atıf yapılan %1’lik çalışmalar arasında yer almaktadır. Prof. Dr. NARAYAN, dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında bulunan Avusturalya Monash Üniversitesi Monash İşletme Okulu’nda Profesör ve Danışmandır. Aynı zamanda Asya-Pasifik Uygulamalı Ekonomi Derneği’nin Başkanı, Gelişmekte Olan Piyasalar Finans ve Ticaret Dergisi (Emerging Markets Finance & Trade) ile Parasal Ekonomi ve Bankacılık Bülteni’nin Genel Yayın Yönetmeni’dir. Uluslararası hakemli dergilerde 380’den fazla makale yayınlamıştır ve makalelerinin %80’den fazlası sosyal bilimler atıf etki faktörü dergilerinde yer almaktadır. Ardışık 5 yılda (2017-2021) yüksek atıflı araştırmacı unvanına sahiptir, ayrıca küresel olarak tüm disiplinlerden 9 milyon araştırmacı arasında Stanford Üniversitesi tarafından 544. sırada listelenmektedir.

Böyle bir bilimsel etkinliğin Üniversitemiz ve Fakültemiz bünyesinde yapılmasına vesile olan Dr. Öğr. Üyesi Kenan İLARSLAN hocamıza teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz. 2022 yılı Ekim ayı içerisinde yapılacak olan bilimsel etkinliklerin programı yakın bir zamanda duyurulacaktır.

                     

Prof. Dr. Paresh Kumar NARAYAN                                 Dr.Öğr.Üyesi Kenan İLARSLAN

 

17 Ağustos 2022, Çarşamba 288 kez görüntülendi